Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yörük Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yörük Kebabı
Pratik Yörük Kebabı Tarifi


Yörük Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı kasar peyniri

Yemek Tarifi


Domates ve soğanı yemeklik doğrayın.
Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın.
15 adet mantarı ortadan ikiye kesin.
Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın.
Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün.
Üzerine su ilave edin.
Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın.
Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın.
Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın.
En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri