Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yörük Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yörük Kebabı
Pratik Yörük Kebabı Tarifi


Yörük Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı kasar peyniri

Yemek Tarifi


Domates ve soğanı yemeklik doğrayın.
Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın.
15 adet mantarı ortadan ikiye kesin.
Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın.
Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün.
Üzerine su ilave edin.
Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın.
Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın.
Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın.
En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri