Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yörük Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yörük Kebabı
Pratik Yörük Kebabı Tarifi


Yörük Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates,
1 adet soğan
2 adet biber,
15 adet mantar
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak, tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağ
1 buçuk su bardağı erişte
1 buçuk su bardağı kasar peyniri

Yemek Tarifi


Domates ve soğanı yemeklik doğrayın.
Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın.
15 adet mantarı ortadan ikiye kesin.
Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın.
Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün.
Üzerine su ilave edin.
Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın.
Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın.
Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın.
En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri