Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yayla Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yayla Kebabı
Pratik Yayla Kebabı Tarifi


Yayla Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


10 adet hazır köfte
2 Çorba kasığı tereyağı
1 Çay kasığı kimyon
1 Çay kasığı kırmızıbiber
1 Çay kasığı karabiber
1 adet pide
2 su bardağı yoğurt
2 adet domates
2 adet biber

Yemek Tarifi


Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın.
2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Pideleri küçük küçük doğrayın.
Tavaya alıp karıştırın.

Daha sonra pideleri servis tabağına alın.
Üzerine 2 su bardağı yoğurdu ekleyin.
Köfteleri üçe bölün.
Pidelerin üzerine yerleştirin.

Domates ve biberleri ızgarada kızartın.
Köftelerin yanına koyup, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri