Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yayla Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yayla Kebabı
Pratik Yayla Kebabı Tarifi


Yayla Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


10 adet hazır köfte
2 Çorba kasığı tereyağı
1 Çay kasığı kimyon
1 Çay kasığı kırmızıbiber
1 Çay kasığı karabiber
1 adet pide
2 su bardağı yoğurt
2 adet domates
2 adet biber

Yemek Tarifi


Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın.
2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Pideleri küçük küçük doğrayın.
Tavaya alıp karıştırın.

Daha sonra pideleri servis tabağına alın.
Üzerine 2 su bardağı yoğurdu ekleyin.
Köfteleri üçe bölün.
Pidelerin üzerine yerleştirin.

Domates ve biberleri ızgarada kızartın.
Köftelerin yanına koyup, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri