Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yanardağ Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yanardağ Kebabı
Pratik Yanardağ Kebabı Tarifi


Yanardağ Kebabı

Malzemeler


Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak.

1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Pideleri fırında ısıtın.
Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın.
Pideleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırdığınız yağı dökün.
Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun.
Köfteleri koyun.
Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun.
Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün.
En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri