Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yanardağ Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yanardağ Kebabı
Pratik Yanardağ Kebabı Tarifi


Yanardağ Kebabı

Malzemeler


Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak.

1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Pideleri fırında ısıtın.
Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın.
Pideleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırdığınız yağı dökün.
Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun.
Köfteleri koyun.
Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun.
Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün.
En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri