Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yanardağ Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Yanardağ Kebabı
Pratik Yanardağ Kebabı Tarifi


Yanardağ Kebabı

Malzemeler


Yarım kg kıyma (köfteİik orta yagh)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak.

1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Pideleri fırında ısıtın.
Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın.
Pideleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırdığınız yağı dökün.
Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun.
Köfteleri koyun.
Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun.
Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün.
En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz.

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri