Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Testi Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Testi Kebabı
Pratik Testi Kebabı Tarifi


Testi Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Kuzu eti
250 gr tereyağı
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
4 büyük domates
4-5 su bardağı et suyu
1 su bardağı yağ
3 orta bpy patates
3 orta boy havuç
300 gr iç bezelye
1/2 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sık sık karıştırarak 8-10 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz.

Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz.
Unu katıp birkaçkez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karıştırınız.
Etlerin üsütünü örtecek kadar et suyu katıp karışımı kaynamaya bırakınız.

Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız.
Yağ kızınca parmak patatesleri ekleyip arasıra çevirerek 5-6 dakika, her yanları hafifçe pembeleşene kadar kızartınız.

Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz.

Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız.
Tencereyi orta ateşe oturtup, havuçları 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayınız.
Tencereyi ateşten alıp havuçları çıkarıp süzünüz.

Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız.
Orta ateşte onları da yumuşayana kadar pişirip çıkarınız.

Öteki tenceredeki etler 1.
5 saat iyice yumuşayana kadar piştikten sonra haşlanmış havuç, bezelye ve kızarmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte pişiriniz.
tencereyi ateşten alıp kebabı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak kıyılmış maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz.

Not: Değişik ve lezzetli bir yemek olan testi kebabını baş yemek olarak yanında pilavla servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri