Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tencere Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Tencere Kebabı
Pratik Tencere Kebabı Tarifi


Tencere Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
45 gr margarin
100 gr Soğan
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
Baharat torbası
2 bardak Domates suyu
250 gr Patates
125 gr Havuç
125 gr Bezelye

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Patatesin kabuklarını soyun.
Havucu kazıyın.
Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın.
Bezelyeyi ayıklayın.
Domates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkın.
Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın.
Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın.
Sebzeleri bir süzgece aktarın.
Sularını iyice süzdürün.

Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun.
Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın.
Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın.

Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın.
Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Tuzunu ve biberini serpin.
Sebzeleri katın.
Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Baharat torbasını ilave edin.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Tencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri