Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tas Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Tas Kebabı
Pratik Tas Kebabı Tarifi


Tas Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.
5 bardak Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.

Salçayı katın.
Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
Tuzunu serpin.
Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın.
Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri