Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tas Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Tas Kebabı
Pratik Tas Kebabı Tarifi


Tas Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.
5 bardak Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.

Salçayı katın.
Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.
Tuzunu serpin.
Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın.
Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri