Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tandır Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Tandır Kebabı
Pratik Tandır Kebabı Tarifi


Tandır Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Soğan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz

Yemek Tarifi


Kuzu kolu yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine limon suyunu sıkıp tuz ve karabiber serpin.

Domates, soğan ve sivri biberleri küçük küçük doğrayıp kuzu kolun yanına yerleştirin.
Kızgın fırında 45 dakika pişirin.

Patatesleri yağda kızartıp etin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri