Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Talaş Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Talaş Kebabı
Pratik Talaş Kebabı Tarifi


Talaş Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


Milföy Hamuru İçin:
2 1/4 Su Bardağı Un
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1/2 Su Bardağına Yakın Su
9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı
Hamuru Açarken Kullanmak İçin:
1/4 Su Bardağı Su
Börek Harcı İçin:
1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti
1 Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı

Yemek Tarifi


Etlerin sinirli kısmını temizleyin, incecik şeritler halinde kesin.
Bu şeritleri 4 cm.
boyunda doğrayın.
Tencerede tereyağını eritin.
Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.
Tuzunu ekleyin, soğanları öldürün ve etleri koyun.
Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.
Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.

Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.
Altını kısıp yaklaşık 1-1, 5 saat pişirin.
Etler iyice pişince suyunu süzün.
Bu suyu bir kenarda saklayın.
Eti geniş bir kaba alın.
Üzerine nane serpin, soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Oktay Usta'nın tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri