Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Simit Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Simit Kebabı
Pratik Simit Kebabı Tarifi


Simit Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr.
Orta Yağlı Kıyma
200 gr.
Köftelik Bulgur
3 Diş Sarmısak
1/2 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Baş Kuru Soğan
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr.
Çam Fıstığı
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru ayıklayıp, yıkayın.
Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin.
Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.

Sarmısakları iyice dövün.
Soğanları rendeleyin, suyunu süzün.
Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.

En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri