Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Simit Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Simit Kebabı
Pratik Simit Kebabı Tarifi


Simit Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr.
Orta Yağlı Kıyma
200 gr.
Köftelik Bulgur
3 Diş Sarmısak
1/2 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Baş Kuru Soğan
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr.
Çam Fıstığı
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru ayıklayıp, yıkayın.
Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin.
Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın.

Sarmısakları iyice dövün.
Soğanları rendeleyin, suyunu süzün.
Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın.

En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri