Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sahan kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Sahan kebabı
Pratik Sahan kebabı Tarifi


Sahan kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


Margarin
1 adet soğan
3 adet Domates
2 adet patlıcan
4 adet pide
1/2 kahve fincanı etsuyu
1 su bardağı yoğurt
4 adet şiş kebap
1 çorba kaşığı tereyağı
Dereotu, tuz

Yemek Tarifi


Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin.
Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin.
5 dakika pişirin.
Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın.

Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin.
2 dakika pişirip, bir kenara ayırın.
Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın.
Üzerine etsuyunu ekleyin.

Tavanın kapağını kapatın.
3-4 dakika dinlendirin.
Pideleri 4 adet bakır sahana bölün.
Üzerine patlıcanlı harcı yayın.
Yoğurdu ekleyin.
Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun.
Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin.
Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri