Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Püreli Beykoz Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Püreli Beykoz Kebabı
Pratik Püreli Beykoz Kebabı Tarifi


Püreli Beykoz Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım.
Karın kısmını yarı yarıya keselim.
1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu, geniş ve derin kaba alalım.
Patlıcanları bu suya koyalım.
20 dk bekletelim.
Eti tencereye aktaralım.
Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım.

Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim.
Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim.
2 dk kavuralım.
Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyelim.
Yumuşayana dek pişirelim.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım.
Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım.
Küçük bir fırın tepsisine dizelim.
Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim.
Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım.
Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim.
1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim.
İyice ezerek, püre kıvamına getirelim.
Püreyi etli harcın üzerine yayalım.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim.
Tepsinin kenarından bu suyu dökelim.
Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri