Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piti Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piti Kebabı
Pratik Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

Yemek Tarifi


Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün orta ateşle haşlayın.
Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada yufkaları ince ince didin.

Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin.
Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin.
Yufkaları incecik didin.
Geniş ve derin bir kaba yayın.
Üzerine etsuyunu gezdirin.

Nohut ve etleri de üzerine yayın.
Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri