Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piti Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piti Kebabı
Pratik Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

Yemek Tarifi


Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün orta ateşle haşlayın.
Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada yufkaları ince ince didin.

Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin.
Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin.
Yufkaları incecik didin.
Geniş ve derin bir kaba yayın.
Üzerine etsuyunu gezdirin.

Nohut ve etleri de üzerine yayın.
Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri