Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piti Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piti Kebabı
Pratik Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

Yemek Tarifi


Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün orta ateşle haşlayın.
Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada yufkaları ince ince didin.

Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin.
Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin.
Yufkaları incecik didin.
Geniş ve derin bir kaba yayın.
Üzerine etsuyunu gezdirin.

Nohut ve etleri de üzerine yayın.
Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri