Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piliç Kebabı
Pratik Piliç Kebabı Tarifi


Piliç Kebabı

Malzemeler


800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın.
Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın.
Biberi şerit biçiminde kesin.

Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin.
Saplarının uçlarını kesip, atın.
Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın.
Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın.
Süzdürüp, bir kenara alın.

Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin.
Ateşi açın.
Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.

Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin.
Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin.
Tuzunu ve biberini serpin.
Domatesi serpiştirin.
Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Kremasını ilave edin.
Ardından suyunu verin.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri