Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piliç Kebabı
Pratik Piliç Kebabı Tarifi


Piliç Kebabı

Malzemeler


800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın.
Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın.
Biberi şerit biçiminde kesin.

Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin.
Saplarının uçlarını kesip, atın.
Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın.
Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın.
Süzdürüp, bir kenara alın.

Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin.
Ateşi açın.
Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.

Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin.
Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin.
Tuzunu ve biberini serpin.
Domatesi serpiştirin.
Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Kremasını ilave edin.
Ardından suyunu verin.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri