Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Avcı Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piliç Avcı Kebabı
Pratik Piliç Avcı Kebabı Tarifi


Piliç Avcı Kebabı (5 Kişilik)

Malzemeler


İki buçuk çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı salça
Üç buçuk su bardağı etsuyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
3 adet domates
1 adet kuşbaşı piliç eti
Yarım su bardağı bezelye
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin.
Karıştırıp, tuzunu ayarlayın.
Servis tabağına yayın.

Sosu için, yağı eritin.
Soğanları kavurun.
Pilici ilave edip, birkaç dakika daha kavurun.
Tuz, karabiber, dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin.
Şehriyenin üzerine yayın.

Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri