Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piliç Avcı Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Piliç Avcı Kebabı
Pratik Piliç Avcı Kebabı Tarifi


Piliç Avcı Kebabı (5 Kişilik)

Malzemeler


İki buçuk çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı salça
Üç buçuk su bardağı etsuyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
3 adet domates
1 adet kuşbaşı piliç eti
Yarım su bardağı bezelye
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin.
Karıştırıp, tuzunu ayarlayın.
Servis tabağına yayın.

Sosu için, yağı eritin.
Soğanları kavurun.
Pilici ilave edip, birkaç dakika daha kavurun.
Tuz, karabiber, dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin.
Şehriyenin üzerine yayın.

Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri