Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Pastırmalı Tarak Kebabı
Pratik Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi


Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için

Yemek Tarifi


Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Orta ateşte bir taşım kaynatın.
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin.
Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.

Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.

Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.

Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.

Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün.
10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.

Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz.
Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.

SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri