Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Orman Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Orman Kebabı
Pratik Orman Kebabı Tarifi


Orman Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
100 gr Soğan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbası
2.
5 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Patatesin kabuklarını soyun.
Havucu kazıyın.
Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın.
Bezelyeyi ayıklayın.

Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın.
Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın.
Sebzeleri bir süzgece aktarın.
Sularını iyice süzdürün.

Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun.
Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın.
Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.

Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın.
Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.

Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.

Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın.
Sebzeleri katın.
Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.
Baharat torbasını koyun.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri