Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Püre Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Püre Kebabı
Pratik Nohutlu Püre Kebabı Tarifi


Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr kuşbaşı et
125 gr margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 et suyu tableti
tuz,karabiber

Yemek Tarifi


Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.
Suyunu süzüp iyice ezin.
Tencerede margarini eritip unu ilave edin.
Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin.
Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin.
Karıştırarak püre haline getirin.

Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin.
Etler kavrulunca, salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirin.
Su azaldığında tuz ekiip ateşten alın.

Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin.
Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri