Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Püre Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Püre Kebabı
Pratik Nohutlu Püre Kebabı Tarifi


Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr kuşbaşı et
125 gr margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 et suyu tableti
tuz,karabiber

Yemek Tarifi


Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.
Suyunu süzüp iyice ezin.
Tencerede margarini eritip unu ilave edin.
Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin.
Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin.
Karıştırarak püre haline getirin.

Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin.
Etler kavrulunca, salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirin.
Su azaldığında tuz ekiip ateşten alın.

Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin.
Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri