Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Püre Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Püre Kebabı
Pratik Nohutlu Püre Kebabı Tarifi


Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr kuşbaşı et
125 gr margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 et suyu tableti
tuz,karabiber

Yemek Tarifi


Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.
Suyunu süzüp iyice ezin.
Tencerede margarini eritip unu ilave edin.
Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin.
Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin.
Karıştırarak püre haline getirin.

Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin.
Etler kavrulunca, salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirin.
Su azaldığında tuz ekiip ateşten alın.

Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin.
Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri