Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı
Pratik Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi


Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
1 kahve fincanı sirkeli su
3 adet defne yaprağı
6 adet biftek
6 adet dana jambon
250 gram mantar

Yemek Tarifi


Maydanozları irice doğrayın.
Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin.
Tuz, karabiber ve kekik serpin.

Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin.
Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.

Ayrı bir tencerede etleri haşlayın.
İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun.
Üzerine hazırladığınız harçtan yayın.
Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin.

Malzemeler

bitene kadar bu şekilde üst üste dizin.
Üzerine sirkeli su gezdirin.

Orta ısılı fırında 20 dakika tutun.
Suyunu çekerse su ilave edin.
Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri