Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı
Pratik Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi


Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
1 kahve fincanı sirkeli su
3 adet defne yaprağı
6 adet biftek
6 adet dana jambon
250 gram mantar

Yemek Tarifi


Maydanozları irice doğrayın.
Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin.
Tuz, karabiber ve kekik serpin.

Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin.
Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.

Ayrı bir tencerede etleri haşlayın.
İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun.
Üzerine hazırladığınız harçtan yayın.
Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin.

Malzemeler

bitene kadar bu şekilde üst üste dizin.
Üzerine sirkeli su gezdirin.

Orta ısılı fırında 20 dakika tutun.
Suyunu çekerse su ilave edin.
Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri