Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı
Pratik Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi


Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
1 kahve fincanı sirkeli su
3 adet defne yaprağı
6 adet biftek
6 adet dana jambon
250 gram mantar

Yemek Tarifi


Maydanozları irice doğrayın.
Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin.
Tuz, karabiber ve kekik serpin.

Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin.
Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.

Ayrı bir tencerede etleri haşlayın.
İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun.
Üzerine hazırladığınız harçtan yayın.
Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin.

Malzemeler

bitene kadar bu şekilde üst üste dizin.
Üzerine sirkeli su gezdirin.

Orta ısılı fırında 20 dakika tutun.
Suyunu çekerse su ilave edin.
Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Şebnem İnan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri