Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Manisa Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Manisa Kebabı
Pratik Manisa Kebabı Tarifi


Manisa Kebabı (8 Kişilik)

Malzemeler


3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber

Yemek Tarifi


Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralım.
Havuçları halka halka dilimleyelim.
3 dakika daha kavuralım.
Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip, pişirmeye devam edelim.
Biraz su ilave edip, ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim.
Tuz ve biberini ilave edelim.

Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralım.
Teflon tavayı yağlayalım.
Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim.
Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.
İki yüzünü de pişirelim.
Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.
Kenarlarını sarkıtalım.

Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp, krebin ortasına koyalım.
Krebi bohça biçiminde toplayalım.
Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim.
Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım.
Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim.

Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalım.
Fırından çıkarıp, krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup, kürdanla tuttturalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri