Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı
Pratik Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi


Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin.
Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin.
Domates sosunu ilave edin.

Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin.
Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
Pişirilen etleri karışık olarak dizin.
Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.

Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin.
Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. İçine erimiş margarin, zeytinyağı ile yoğurdu ekleyip karıştırın.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri