Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı
Pratik Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi


Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin.
Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin.
Domates sosunu ilave edin.

Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin.
Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
Pişirilen etleri karışık olarak dizin.
Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.

Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin.
Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri