Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı
Pratik Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi


Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin.
Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin.
Domates sosunu ilave edin.

Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin.
Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
Pişirilen etleri karışık olarak dizin.
Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.

Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin.
Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri