Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Köfteli Kebap
Pratik Köfteli Kebap Tarifi


Köfteli Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


2 milföy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Çörekotu
Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın.
Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin.
Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp.
susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri