Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Köfteli Kebap
Pratik Köfteli Kebap Tarifi


Köfteli Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


2 milföy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Çörekotu
Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın.
Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin.
Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp.
susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri