Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Köfteli Kebap
Pratik Köfteli Kebap Tarifi


Köfteli Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


2 milföy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Çörekotu
Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın.
Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin.
Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp.
susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri