Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kilis Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kilis Kebabı
Pratik Kilis Kebabı Tarifi


Kilis Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates

Yemek Tarifi


Patlıcanları bol suyla yıkayın.
Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.
Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı geniş bir kaba alın.
Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın.
Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.
Izgarada arkalı önlü pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın.
Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin.
Pembeleşene dek kavurun.
İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin.
Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.
Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.
Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri