Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kilis Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kilis Kebabı
Pratik Kilis Kebabı Tarifi


Kilis Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates

Yemek Tarifi


Patlıcanları bol suyla yıkayın.
Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.
Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı geniş bir kaba alın.
Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın.
Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.
Izgarada arkalı önlü pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın.
Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin.
Pembeleşene dek kavurun.
İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin.
Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.
Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.
Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri