Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kilis Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kilis Kebabı
Pratik Kilis Kebabı Tarifi


Kilis Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates

Yemek Tarifi


Patlıcanları bol suyla yıkayın.
Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.
Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.

Kıymayı geniş bir kaba alın.
Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin.
İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın.
Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.
Izgarada arkalı önlü pişirin.

Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın.
Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin.
Pembeleşene dek kavurun.
İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin.
Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.
Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.
Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri