Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kağıt Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kağıt Kebabı
Pratik Kağıt Kebabı Tarifi


Kağıt Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Yağlı Kağıt

Yemek Tarifi


Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
İçine aldığınız eti iyice kavurun.
Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.

Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın.
Birkaç dk daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.
1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.

Yağlı kağıda sarın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.
Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın.
Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri