Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kağıt Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kağıt Kebabı
Pratik Kağıt Kebabı Tarifi


Kağıt Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Yağlı Kağıt

Yemek Tarifi


Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
İçine aldığınız eti iyice kavurun.
Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.

Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın.
Birkaç dk daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.
1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.

Yağlı kağıda sarın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.
Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın.
Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri