Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kağıt Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kağıt Kebabı
Pratik Kağıt Kebabı Tarifi


Kağıt Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Yağlı Kağıt

Yemek Tarifi


Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
İçine aldığınız eti iyice kavurun.
Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.

Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın.
Birkaç dk daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.
1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.

Yağlı kağıda sarın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.
Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın.
Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri