Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kağıt Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kağıt Kebabı
Pratik Kağıt Kebabı Tarifi


Kağıt Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Yağlı Kağıt

Yemek Tarifi


Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
İçine aldığınız eti iyice kavurun.
Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.

Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın.
Birkaç dk daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.
1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.

Yağlı kağıda sarın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.
Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın.
Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri