Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Kebap
Pratik Kabaklı Kebap Tarifi


Kabaklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarmısak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Bir fırın tepsisini yağlayın.
Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.
Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın.
Fırına verip orta bölmede 15 dak.
kadar pişirin.

Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri