Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Kebap
Pratik Kabaklı Kebap Tarifi


Kabaklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarmısak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Bir fırın tepsisini yağlayın.
Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.
Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın.
Fırına verip orta bölmede 15 dak.
kadar pişirin.

Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri