Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Kebap
Pratik Kabaklı Kebap Tarifi


Kabaklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarmısak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Bir fırın tepsisini yağlayın.
Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.
Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın.
Fırına verip orta bölmede 15 dak.
kadar pişirin.

Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri