Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Kebap
Pratik Kabaklı Kebap Tarifi


Kabaklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarmısak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Bir fırın tepsisini yağlayın.
Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.
Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın.
Fırına verip orta bölmede 15 dak.
kadar pişirin.

Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri