Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İstim Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İstim Kebabı
Pratik İstim Kebabı Tarifi


İstim Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çorba Kaşığı Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacık soğanı
200 gr Patlıcan
50 gr Dolmalık biber
1/2 bardak Zeytinyağı
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın.
Limonun kalan kısmını ince dilimleyin.
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın.
Patlıcanları hareli soyun.
Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın.
İri parçalar halinde doğrayın.
Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.

Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin.
Bir kaşıkla iyice karıştırın.
Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun.
Tencereyi bir kenara kaldırın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin.
Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın.

Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin.

Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin.
Yağ erir erimez, kabı ateşten alın.
Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün.
Suyunu ilave edin.

Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın.
Tencereyi ağır ateşe oturtun.
Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alın.
Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri