Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İskender Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İskender
Pratik İskender Tarifi


İskender (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
3 Diş Sarmısak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.
2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.
Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.
1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin.
Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.
1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.

1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.
Kare biçiminde kesin.
Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.
Daha sonra etleri dizin.
Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.
2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin.

İskender Kebap, servise hazır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri