Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İskender Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İskender
Pratik İskender Tarifi


İskender (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
3 Diş Sarmısak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.
2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.
Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.
1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin.
Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.
1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.

1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.
Kare biçiminde kesin.
Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.
Daha sonra etleri dizin.
Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.
2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin.

İskender Kebap, servise hazır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri