Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İskender Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İskender
Pratik İskender Tarifi


İskender (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
3 Diş Sarmısak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.
2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.
Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.
1 çay kaşığı salça, tuz ve karabiberi ilave edin.
Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.
1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın.

1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.
Kare biçiminde kesin.
Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.
Daha sonra etleri dizin.
Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.
2 çorba kaşığı tereyağını eritip, etlerin üzerine gezdirin.

İskender Kebap, servise hazır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri