Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İncik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İncik Kebabı
Pratik İncik Kebabı Tarifi


İncik Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
1 Adet Kırmızıbiber
1 Adet Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
1 itre Su
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Rosemary
3 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye

Yemek Tarifi


Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın.
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın.
1 litre suyu tencereye aktarın.
Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
Etler yumuşayana dek pişirin.
Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri