Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İncik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İncik Kebabı
Pratik İncik Kebabı Tarifi


İncik Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
1 Adet Kırmızıbiber
1 Adet Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
1 itre Su
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Rosemary
3 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye

Yemek Tarifi


Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın.
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın.
1 litre suyu tencereye aktarın.
Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
Etler yumuşayana dek pişirin.
Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri