Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İncik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İncik Kebabı
Pratik İncik Kebabı Tarifi


İncik Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
1 Adet Kırmızıbiber
1 Adet Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
1 itre Su
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Rosemary
3 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye

Yemek Tarifi


Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın.
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın.
1 litre suyu tencereye aktarın.
Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
Etler yumuşayana dek pişirin.
Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri