Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İncik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
İncik Kebabı
Pratik İncik Kebabı Tarifi


İncik Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
1 Adet Kırmızıbiber
1 Adet Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
1 itre Su
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Rosemary
3 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye

Yemek Tarifi


Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın.
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın.
1 litre suyu tencereye aktarın.
Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
Etler yumuşayana dek pişirin.
Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri