Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Gelin Kebabı
Pratik Gelin Kebabı Tarifi


Gelin Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu

Yemek Tarifi


Önce hamuru hazırlayın.
Bunun için un, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.
Yeterli miktarda su ilave edin.
Yoğurarak hamur haline getirin.
Üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlendirin.

Sonra hamurdan iri bezeler koparın.
Yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Teflon tavayı yağlayın.
Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın.

Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın.
Soğanı rendeleyip yağda kavurun.
Kıymayı ekleyin.
Kavurun.
Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
Hamuru servis tabağına alın.
Üzerine malzemeyi yayın.

Salça, un ve et suyunu çırpın.
Ateşte koyulaşana dek pişirin.
Yemeğin üzerinde gezdirin.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri