Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Enginarlı Yuva Kebabı
Pratik Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi


Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Enginar
1 Limon
1 Soğan
1 Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Çay Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Enginarları temizleyip, limonla ovun.
Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.

Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.
Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin.
Tuz, karabiber ve köri serpin.

Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.
Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri