Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Enginarlı Yuva Kebabı
Pratik Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi


Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Enginar
1 Limon
1 Soğan
1 Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Çay Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Enginarları temizleyip, limonla ovun.
Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.

Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.
Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin.
Tuz, karabiber ve köri serpin.

Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.
Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri