Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Enginarlı Yuva Kebabı
Pratik Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi


Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Enginar
1 Limon
1 Soğan
1 Domates
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Kıyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacık Soğan
1 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Çay Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Enginarları temizleyip, limonla ovun.
Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.

Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.
Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin.
Tuz, karabiber ve köri serpin.

Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.
Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri