Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çökertme Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çökertme
Pratik Çökertme Tarifi


Çökertme (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr.
Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Sarmısakları dövün.
ve süzme yoğurt ile karıştırın.

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın.
Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın.
Geniş bir servis tabağına yayın.
Üzerine süzme yoğurdu dökün.

Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.

Etleri kömür ızgarasında pişirin.
Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin.
Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri