Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çökertme Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çökertme
Pratik Çökertme Tarifi


Çökertme (4 Kişilik)

Malzemeler


400 gr.
Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz

Yemek Tarifi


Sarmısakları dövün.
ve süzme yoğurt ile karıştırın.

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın.
Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın.
Geniş bir servis tabağına yayın.
Üzerine süzme yoğurdu dökün.

Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.

Etleri kömür ızgarasında pişirin.
Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin.
Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri