Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeltik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çeltik Kebabı
Pratik Çeltik Kebabı Tarifi


Çeltik Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


200 gr.
Bonfile
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Domates
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Adet Sivribiber
1 Tutam kekik
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.
Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin.

Tavada margarini eritin.
Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin.
Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Sıvı yağda kızartın.
Servis tabağına alın.
Üzerine yoğurdu ilave edin.
Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin.
Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri