Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeltik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çeltik Kebabı
Pratik Çeltik Kebabı Tarifi


Çeltik Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


200 gr.
Bonfile
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Domates
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Adet Sivribiber
1 Tutam kekik
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.
Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin.

Tavada margarini eritin.
Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin.
Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Sıvı yağda kızartın.
Servis tabağına alın.
Üzerine yoğurdu ilave edin.
Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin.
Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri