Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeltik Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çeltik Kebabı
Pratik Çeltik Kebabı Tarifi


Çeltik Kebabı (1 Kişilik)

Malzemeler


200 gr.
Bonfile
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Domates
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Adet Sivribiber
1 Tutam kekik
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.
Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin.

Tavada margarini eritin.
Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin.
Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Sıvı yağda kızartın.
Servis tabağına alın.
Üzerine yoğurdu ilave edin.
Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin.
Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri