Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çardak Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Çardak Kebabı
Pratik Çardak Kebabı Tarifi


Çardak Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg.
Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça

Yemek Tarifi


Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin.
Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.

Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın.
Un topakları kalmamasına dikkat edin.
Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin.
Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.

Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin.
Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın.
Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun.
Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri