Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bonfile Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bonfile Kebabı
Pratik Bonfile Kebabı Tarifi


Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye

Yemek Tarifi


Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.
Soğanları yemeklik doğrayalım.
Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.

Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.
Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.
Buna domatesleri ekleyelim.
2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.
Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım.
Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.

Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.
Sosislere çatalla bikaç delik açalım.
Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.
Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.

Şişleri tepsiye yerleştirelim.
Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim.
Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim.
Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim.
Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Soğanları soyup rendeleyin. Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmek içini ıslatıp elinizle sıkarak geniş bir kaba ufalayın.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri