Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bonfile Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bonfile Kebabı
Pratik Bonfile Kebabı Tarifi


Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye

Yemek Tarifi


Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.
Soğanları yemeklik doğrayalım.
Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.

Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.
Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.
Buna domatesleri ekleyelim.
2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.
Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım.
Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.

Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.
Sosislere çatalla bikaç delik açalım.
Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.
Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.

Şişleri tepsiye yerleştirelim.
Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim.
Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim.
Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim.
Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri