Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bonfile Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bonfile Kebabı
Pratik Bonfile Kebabı Tarifi


Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye

Yemek Tarifi


Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.
Soğanları yemeklik doğrayalım.
Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.

Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.
Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.
Buna domatesleri ekleyelim.
2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.
Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım.
Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.

Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.
Sosislere çatalla bikaç delik açalım.
Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.
Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.

Şişleri tepsiye yerleştirelim.
Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim.
Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim.
Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim.
Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri