Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bıldırcın Kebap Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bıldırcın Kebap
Pratik Bıldırcın Kebap Tarifi


Bıldırcın Kebap

Malzemeler


1 Adet Bıldırcın
1 Adet Bostan Patlıcan
30 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Krema
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

Yemek Tarifi


Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun.
Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın.
Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun.
içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın.

İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun.
200 derece fırında pişirin.
Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri