Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bahçıvan Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bahçıvan Kebabı
Pratik Bahçıvan Kebabı Tarifi


Bahçıvan Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.
5 bardak Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın.
Havucu kazıyın.
İri zar biçimi doğrayın.
Bezelyeyi ayıklayın.
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın.
Kabağı kazıyın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın.
Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.

Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip.
ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin.
Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Domatesi katın.
Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.

Tuzunu koyup, karıştırın.
Sebzeleri katın.
Baharat torbasını ekleyin.
Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri