Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bahçıvan Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Bahçıvan Kebabı
Pratik Bahçıvan Kebabı Tarifi


Bahçıvan Kebabı

Malzemeler


600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.
5 bardak Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın.
Havucu kazıyın.
İri zar biçimi doğrayın.
Bezelyeyi ayıklayın.
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın.
Kabağı kazıyın.
Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın.
Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.

Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip.
ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin.
Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Domatesi katın.
Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.

Tuzunu koyup, karıştırın.
Sebzeleri katın.
Baharat torbasını ekleyin.
Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.
Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.

Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri