Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı
Pratik Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi


Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr.
sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

Yemek Tarifi


Eti yıkayıp bir tencereye koyun.
Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun.
Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1, 5 saat pişirin.
(Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.
)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri