Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ali Paşa Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Ali Paşa Kebabı
Pratik Ali Paşa Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
120gr margarin
4kaşık sıvıyağ
2bardak su
12 adet baklava yufkası
maydanoz
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Kemiksiz kuşbaşı doğranmış eti 50gr margarin ile bir tencereye alıp sote edin.
Et suyunu salıp çekince de yarım ay doğradığınız soğanları ilave edin, ölsünler.
Kabuksuz doğradığınız domatesi ve baharatı karıştırın.
1-2 dk sonra sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5saat kaynatın.
Et suyunu çekince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan indirin.

Yufkaları ikişerli olmak üzere çift çift tezgaha yayın.
Aralarına margarin sürün, bunları katlayıp kare şekli verin ve ortalarına etli karışımdan pay edip bohça şeklinde de kapatın.
Hazırladığınız bohçaları yağlı tepsiye aralıklı dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün.
160-170derede kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Peynir ve tavuğun muhteşem uyumu. Pratik ve lezzetli yemek isteyenler için denenmesi gereken bir alternatif. Artiste Terasse Cafe'nin mutfak şefi Sinan Şallı anlattı..

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri