Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ali Paşa Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Ali Paşa Kebabı
Pratik Ali Paşa Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
120gr margarin
4kaşık sıvıyağ
2bardak su
12 adet baklava yufkası
maydanoz
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Kemiksiz kuşbaşı doğranmış eti 50gr margarin ile bir tencereye alıp sote edin.
Et suyunu salıp çekince de yarım ay doğradığınız soğanları ilave edin, ölsünler.
Kabuksuz doğradığınız domatesi ve baharatı karıştırın.
1-2 dk sonra sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5saat kaynatın.
Et suyunu çekince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan indirin.

Yufkaları ikişerli olmak üzere çift çift tezgaha yayın.
Aralarına margarin sürün, bunları katlayıp kare şekli verin ve ortalarına etli karışımdan pay edip bohça şeklinde de kapatın.
Hazırladığınız bohçaları yağlı tepsiye aralıklı dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün.
160-170derede kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri