Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ali Paşa Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Ali Paşa Kebabı
Pratik Ali Paşa Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
120gr margarin
4kaşık sıvıyağ
2bardak su
12 adet baklava yufkası
maydanoz
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Kemiksiz kuşbaşı doğranmış eti 50gr margarin ile bir tencereye alıp sote edin.
Et suyunu salıp çekince de yarım ay doğradığınız soğanları ilave edin, ölsünler.
Kabuksuz doğradığınız domatesi ve baharatı karıştırın.
1-2 dk sonra sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5saat kaynatın.
Et suyunu çekince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan indirin.

Yufkaları ikişerli olmak üzere çift çift tezgaha yayın.
Aralarına margarin sürün, bunları katlayıp kare şekli verin ve ortalarına etli karışımdan pay edip bohça şeklinde de kapatın.
Hazırladığınız bohçaları yağlı tepsiye aralıklı dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün.
160-170derede kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Vejetaryenler için pizza tarifi

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri