Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşehir Güveç Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Akşehir Güveç Kebabı
Pratik Akşehir Güveç Kebabı Tarifi

Malzemeler

½ kg kuşbaşı et, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 3adet patates, 4adet sivri biber, 2diş sarımsak, 1çay bardağı sıvıyağ, 1fincan su, tuz-karabiber

Yemek Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin.
Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin.

Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun.
Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin.
Kalan yağı ve suyu dökün.
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri