Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşehir Güveç Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Akşehir Güveç Kebabı
Pratik Akşehir Güveç Kebabı Tarifi

Malzemeler

½ kg kuşbaşı et, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 3adet patates, 4adet sivri biber, 2diş sarımsak, 1çay bardağı sıvıyağ, 1fincan su, tuz-karabiber

Yemek Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin.
Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin.

Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun.
Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin.
Kalan yağı ve suyu dökün.
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri