Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşehir Güveç Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Akşehir Güveç Kebabı
Pratik Akşehir Güveç Kebabı Tarifi

Malzemeler

½ kg kuşbaşı et, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 3adet patates, 4adet sivri biber, 2diş sarımsak, 1çay bardağı sıvıyağ, 1fincan su, tuz-karabiber

Yemek Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin.
Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin.

Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun.
Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin.
Kalan yağı ve suyu dökün.
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri