Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Adana Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Adana Kebabı
Pratik Adana Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg kıyma, 1kaşık biber salçası, tuz, kırmızıbiber, domates, biber, pide

Yemek Tarifi

Kıymayı salça, kırmızıbiber ve tuz ile yoğurun.
Yoğururken elinizi ara sıra suya batırın.
Etleri enli şişlere saplayıp elinizle hafif sıkın izi kalsın.
Bunları da az harlı ateşte çevirerek pişirin.
Domates ve biberlerden de ızgara yapın, önce pişen etleri pideye çekin ardından da ızgara sebzelerden ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri