Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Adana Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Adana Kebabı
Pratik Adana Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg kıyma, 1kaşık biber salçası, tuz, kırmızıbiber, domates, biber, pide

Yemek Tarifi

Kıymayı salça, kırmızıbiber ve tuz ile yoğurun.
Yoğururken elinizi ara sıra suya batırın.
Etleri enli şişlere saplayıp elinizle hafif sıkın izi kalsın.
Bunları da az harlı ateşte çevirerek pişirin.
Domates ve biberlerden de ızgara yapın, önce pişen etleri pideye çekin ardından da ızgara sebzelerden ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri