Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Adana Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Adana Kebabı
Pratik Adana Kebabı Tarifi

Malzemeler

1kg kıyma, 1kaşık biber salçası, tuz, kırmızıbiber, domates, biber, pide

Yemek Tarifi

Kıymayı salça, kırmızıbiber ve tuz ile yoğurun.
Yoğururken elinizi ara sıra suya batırın.
Etleri enli şişlere saplayıp elinizle hafif sıkın izi kalsın.
Bunları da az harlı ateşte çevirerek pişirin.
Domates ve biberlerden de ızgara yapın, önce pişen etleri pideye çekin ardından da ızgara sebzelerden ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri