Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acem Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Acem Kebabı
Pratik Acem Kebabı Tarifi

Malzemeler

500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz

Yemek Tarifi

Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün.
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız.
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın.
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun.
Suyunu da ayırın.
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın.
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri