Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acem Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Acem Kebabı
Pratik Acem Kebabı Tarifi

Malzemeler

500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz

Yemek Tarifi

Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün.
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız.
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın.
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun.
Suyunu da ayırın.
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın.
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri