Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acem Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Acem Kebabı
Pratik Acem Kebabı Tarifi

Malzemeler

500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz

Yemek Tarifi

Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün.
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız.
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın.
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun.
Suyunu da ayırın.
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın.
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri