Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acem Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Acem Kebabı
Pratik Acem Kebabı Tarifi

Malzemeler

500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz

Yemek Tarifi

Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün.
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin.
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız.
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın.
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun.
Suyunu da ayırın.
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın.
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri