Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Pratik Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik)

Malzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayayı ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika bekletin.
Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin.
3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp, açın.
Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın.
Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri