Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Pratik Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik)

Malzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayayı ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika bekletin.
Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin.
3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp, açın.
Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın.
Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri