Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Pratik Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik)

Malzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayayı ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika bekletin.
Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin.
3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp, açın.
Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın.
Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri