Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Pratik Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik)

Malzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayayı ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika bekletin.
Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin.
3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp, açın.
Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın.
Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri