Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Pratik Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler Tarifi


Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik)

Malzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı

Yemek Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayayı ilave edin.
Yaklaşık 10 dakika bekletin.
Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin.
2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin.
3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp, açın.
Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın.
Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın. 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin.

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri