Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli Ekmek
Pratik Zeytinli Ekmek Tarifi


Zeytinli Ekmek

Malzemeler


1 Adet Ekmek Hamuru
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
Alabildiği Kadar Un

Yemek Tarifi


1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın.
1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın.
1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın.
2 saat dinlendirin.
Üzerine su sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri