Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli Ekmek
Pratik Zeytinli Ekmek Tarifi


Zeytinli Ekmek

Malzemeler


1 Adet Ekmek Hamuru
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
Alabildiği Kadar Un

Yemek Tarifi


1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın.
1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın.
1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın.
2 saat dinlendirin.
Üzerine su sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri