Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumuşak Pizza Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Yumuşak Pizza
Pratik Yumuşak Pizza Tarifi


Yumuşak Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber

Yemek Tarifi


Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun.
Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
Oldukça sert bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın.
Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin.
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin.
Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin.
200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada domatesleri halka halka doğrayın.
Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin.
Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün.
Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri