Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumuşak Pizza Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Yumuşak Pizza
Pratik Yumuşak Pizza Tarifi


Yumuşak Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber

Yemek Tarifi


Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun.
Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
Oldukça sert bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın.
Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin.
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin.
Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin.
200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada domatesleri halka halka doğrayın.
Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin.
Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün.
Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri