Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumuşak Pizza Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Yumuşak Pizza
Pratik Yumuşak Pizza Tarifi


Yumuşak Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber

Yemek Tarifi


Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun.
Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
Oldukça sert bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın.
Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin.
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin.
Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin.
200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada domatesleri halka halka doğrayın.
Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin.
Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün.
Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri