Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yufkalı Yaz Sepeti Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Yufkalı Yaz Sepeti
Pratik Yufkalı Yaz Sepeti Tarifi


Yufkalı Yaz Sepeti (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Hazır Yufka
2 Çorba Kaşığı Susam
2 Salatalık
3 Domates
2 Sivribiber
2 Dal Taze Soğan
4 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
5 Dal Taze Fesleğen, Tuz

Yemek Tarifi


Yufkanın birini düz zemine yayıp üzerine zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı üzerine kapatın ve yağlanmış kalıba yayın.
Kenarlarını içe doğru kıvırın, üzerini yağlayıp susam serpin.

Yufkayı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Mayonez ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın.
Taze soğan ve 4 dal fesleğeni kıyıp karışıma ekleyin.

Börek soğuyunca içine yoğurtlu karışımı sürün.
Salatalıkları soyun ve ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin.
Domates ve sivribiberleri ince ince doğrayın.

Salatalık ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yoğurtlu karışımın üzerine dizin.
Yağ sürüp tuz serpin.
Sivribiber dilimleri ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri