Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Süpriz Külah Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Süpriz Külah
Pratik Süpriz Külah Tarifi


Süpriz Külah (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Dilim Çedar Peyniri
2 Havuç
2 Patates
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
1 Su Bardağı Mayonez
5-6 Kornişon Turşu
14-15 Biberli Yeşil Zeytin
3-4 Dal Maydanoz
3-4 Sal Dereotu
3-4 Yaprak Marul
Tuz

Yemek Tarifi


Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın.
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın.
Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin.
Marul yapraklarını yıkayıp süzün.

Havuç ve patatesler soğuyunca rendeleyip geniş bir kaba alın.
Mayonez ve bezelyeyi ekleyip tuz serpin.
Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın.

Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini hazırladığınız karışımla doldurun.
Açılmamaları için kürdanla sabitleştirin.
Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip sürpriz külahlarını üzerine dizin ve servis yapın.

ALTERNATİF Değişik malzemelerden oluşan bir karışım hazırlayıp kaşar peyniri dilimlerinden yapacağınız külahlara doldurarak tarifi daha farklı uygulayabilirsiniz Örneğin incecik doğranmış dolmalık kırmızı biber, patates püresi ve mayonezle hazırlayacağınız renkli malzeme, kaşar peynirinin içinde daha güzel görünecektir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri