Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Süpriz Külah Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Süpriz Külah
Pratik Süpriz Külah Tarifi


Süpriz Külah (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Dilim Çedar Peyniri
2 Havuç
2 Patates
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
1 Su Bardağı Mayonez
5-6 Kornişon Turşu
14-15 Biberli Yeşil Zeytin
3-4 Dal Maydanoz
3-4 Sal Dereotu
3-4 Yaprak Marul
Tuz

Yemek Tarifi


Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın.
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın.
Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin.
Marul yapraklarını yıkayıp süzün.

Havuç ve patatesler soğuyunca rendeleyip geniş bir kaba alın.
Mayonez ve bezelyeyi ekleyip tuz serpin.
Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın.

Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini hazırladığınız karışımla doldurun.
Açılmamaları için kürdanla sabitleştirin.
Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip sürpriz külahlarını üzerine dizin ve servis yapın.

ALTERNATİF Değişik malzemelerden oluşan bir karışım hazırlayıp kaşar peyniri dilimlerinden yapacağınız külahlara doldurarak tarifi daha farklı uygulayabilirsiniz Örneğin incecik doğranmış dolmalık kırmızı biber, patates püresi ve mayonezle hazırlayacağınız renkli malzeme, kaşar peynirinin içinde daha güzel görünecektir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri