Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Süpriz Külah Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Süpriz Külah
Pratik Süpriz Külah Tarifi


Süpriz Külah (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Dilim Çedar Peyniri
2 Havuç
2 Patates
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
1 Su Bardağı Mayonez
5-6 Kornişon Turşu
14-15 Biberli Yeşil Zeytin
3-4 Dal Maydanoz
3-4 Sal Dereotu
3-4 Yaprak Marul
Tuz

Yemek Tarifi


Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın.
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın.
Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin.
Marul yapraklarını yıkayıp süzün.

Havuç ve patatesler soğuyunca rendeleyip geniş bir kaba alın.
Mayonez ve bezelyeyi ekleyip tuz serpin.
Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın.

Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini hazırladığınız karışımla doldurun.
Açılmamaları için kürdanla sabitleştirin.
Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip sürpriz külahlarını üzerine dizin ve servis yapın.

ALTERNATİF Değişik malzemelerden oluşan bir karışım hazırlayıp kaşar peyniri dilimlerinden yapacağınız külahlara doldurarak tarifi daha farklı uygulayabilirsiniz Örneğin incecik doğranmış dolmalık kırmızı biber, patates püresi ve mayonezle hazırlayacağınız renkli malzeme, kaşar peynirinin içinde daha güzel görünecektir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri