Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Mısır Cipsi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soslu Mısır Cipsi
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi


Soslu Mısır Cipsi (2 Kişilik)

Malzemeler


½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.

İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.

Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.

Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.

Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri