Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Mısır Cipsi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soslu Mısır Cipsi
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi


Soslu Mısır Cipsi (2 Kişilik)

Malzemeler


½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.

İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.

Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.

Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.

Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri