Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Mısır Cipsi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soslu Mısır Cipsi
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi


Soslu Mısır Cipsi (2 Kişilik)

Malzemeler


½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.

İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.

Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.

Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.

Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri