Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğan Pidesi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soğan Pidesi
Pratik Soğan Pidesi Tarifi


Soğan Pidesi

Malzemeler


4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Maya ve şekeri lhk suda eritin.
İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın.
Parça hamurları 20-25 cm.
çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın.
Üzerine iç malzemeyi sürün.
Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın.
Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin.
200 derece ısıdaki fırında pişirin.
(fırını önceden ısıtmayın.
)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun.
İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri