Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğan Pidesi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soğan Pidesi
Pratik Soğan Pidesi Tarifi


Soğan Pidesi

Malzemeler


4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Maya ve şekeri lhk suda eritin.
İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın.
Parça hamurları 20-25 cm.
çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın.
Üzerine iç malzemeyi sürün.
Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın.
Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin.
200 derece ısıdaki fırında pişirin.
(fırını önceden ısıtmayın.
)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun.
İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri