Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğan Pidesi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soğan Pidesi
Pratik Soğan Pidesi Tarifi


Soğan Pidesi

Malzemeler


4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Maya ve şekeri lhk suda eritin.
İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın.
Parça hamurları 20-25 cm.
çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın.
Üzerine iç malzemeyi sürün.
Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın.
Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin.
200 derece ısıdaki fırında pişirin.
(fırını önceden ısıtmayın.
)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun.
İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Ayşe Tüter'in tarifi

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri