Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Çöreği Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Sevgi Çöreği
Pratik Sevgi Çöreği Tarifi


Sevgi Çöreği (6 Kişilik)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Yumurta
Tuz
İÇ MALZEME
2 Havuç
2 Kereviz
Tuz , Karabiber
400 gr Brokoli
2 Yumurta
6 Kiraz Domates
350 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru bir alüminyum folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın.
Havuç ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın.
Brokoliyi küçük parçalara bölün.
Domatesleri ikiye bölün.

Brokoli, havuç ve kerevizi tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp soğuk su ile durulayın.

Süt kremasını yumurta ile karıştırıp tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
6 küçük sufle kabını yağlayın.
Hamuru 3 mm kalınlığında açın.
Bir sufle kabı ile hamurdan 6 daire çıkarın.
Hamur dairelerini kapların içine yerleştirin.
Sebzeleri ilave edin.
Yumurtalı kremayı üzerine ekleyin.
Fırına verip 30-35 dakika pişirin.
Sevgi çöreğini kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri