Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevgi Çöreği Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Sevgi Çöreği
Pratik Sevgi Çöreği Tarifi


Sevgi Çöreği (6 Kişilik)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Yumurta
Tuz
İÇ MALZEME
2 Havuç
2 Kereviz
Tuz , Karabiber
400 gr Brokoli
2 Yumurta
6 Kiraz Domates
350 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru bir alüminyum folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın.
Havuç ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın.
Brokoliyi küçük parçalara bölün.
Domatesleri ikiye bölün.

Brokoli, havuç ve kerevizi tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp soğuk su ile durulayın.

Süt kremasını yumurta ile karıştırıp tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
6 küçük sufle kabını yağlayın.
Hamuru 3 mm kalınlığında açın.
Bir sufle kabı ile hamurdan 6 daire çıkarın.
Hamur dairelerini kapların içine yerleştirin.
Sebzeleri ilave edin.
Yumurtalı kremayı üzerine ekleyin.
Fırına verip 30-35 dakika pişirin.
Sevgi çöreğini kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri