Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Samanyolu (24 Adet) Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Peynirli Samanyolu (24 Adet)
Pratik Peynirli Samanyolu (24 Adet) Tarifi


Peynirli Samanyolu (24 Adet)

Malzemeler


12 Dilim Tost Ekmeği
100 gr Süt Kreması
100 gr Krempeynir
Tuz, Karabiber
80 gr Açık Renkli Havyar
1/2 Demet Dereotu
200 gr Füme Somon Balığı
Hardal
Birkaç Adet Karides
1 Limon

Yemek Tarifi


Tost ekmeklerini kızartıp bir fırın ızgarasının üzerinde soğumalarını bekleyin.
Yıldız şeklindeki bir kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın.
Her dilimden iki yıldız çıkarmaya çalışın.

Havyarlı krema için süt kreması ve krempeyniri karıştırın.
Kremayı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı bir sıkma torbasının içine doldurun.
Yıldız ekmeklerin yarısına kremalı karışımdan sıkın.
Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin.

Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çırpıp püre haline getirin.
Karışımı hardal ve tuzla tatlandırin.
Kalan yıldız ekmeklerin üzerine somonlu kremayı sürün.

Gerekirse karideslerin kabuklarını soyun.
Kuyruk kısımlarını koparmayın.
Limonu sıcak su ile yıkayıp rendeleyin.
Kalanı ince dilimler halinde doğrayıp ardından küçük parçalara bölün.
Somonlu yıldız ekmekleri karides ve limon parçaları ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz kremalı karışımları farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.

Örneğin sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri