Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Ekmek (15 Adet) Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Nohutlu Ekmek (15 Adet)
Pratik Nohutlu Ekmek (15 Adet) Tarifi


Nohutlu Ekmek (15 Adet)

Malzemeler


1 Kase Yoğurt
3 Kg Un
Nohut
Yeterince Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzerine:
Isıtılmış Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Nohutları kuru olarak kırın.
Hamur yoğuracağınız kaba aktarın.
Unu ilave edin.
1 talı kaşığı tuzu ekleyin.
Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün.
Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın.
Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin.

Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.
Üzerine yine kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 3 saat bekletin.
Sonra hamurun üzerine bir çukur açın.
Bu çukurdan hamuru ateşle tutuşturun.
Eğer ateş parlıyorsa, hamurun mayası olmuş demektir.

Hamuru tekrar yoğurun.
İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin.
Tekrar yoğurun.

Tepsiyi yağlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin.
Hamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin.

Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri