Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Ekmek (15 Adet) Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Nohutlu Ekmek (15 Adet)
Pratik Nohutlu Ekmek (15 Adet) Tarifi


Nohutlu Ekmek (15 Adet)

Malzemeler


1 Kase Yoğurt
3 Kg Un
Nohut
Yeterince Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzerine:
Isıtılmış Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


Nohutları kuru olarak kırın.
Hamur yoğuracağınız kaba aktarın.
Unu ilave edin.
1 talı kaşığı tuzu ekleyin.
Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün.
Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın.
Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin.

Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin.

Malzemeler

özleşene dek yoğurun.
Üzerine yine kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 3 saat bekletin.
Sonra hamurun üzerine bir çukur açın.
Bu çukurdan hamuru ateşle tutuşturun.
Eğer ateş parlıyorsa, hamurun mayası olmuş demektir.

Hamuru tekrar yoğurun.
İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin.
Tekrar yoğurun.

Tepsiyi yağlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin.
Hamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin.

Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri